Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
4. listopada 2023.
Logo

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KUTINE | +385 (0)44 681 004, e-mail: info@turizam-kutina.hr

Menu
Manifestacije

 u kojima je TZG Kutine organizator ili suorganizator

Fašnik u Kutini - FUK

– siječanj/veljača

Manifestacija kojom se oživljavaju tradicionalni pokladni običaji. Pjesma, ples, maskirana povorka i ludost kroz ulice grada samo su jedan dio pokladnih običaja u Kutini. Povorka prolazi gradom, nakon čega se skupine predstavljaju na pozornici. Nakon predstavljanja održava se fašnička zabava uz glazbeni program i ugostiteljsku ponudu. U sklopu obilježavanja fašnika na području grada organiziraju se i fašnici u: Katoličkim Čairama -FUKAČ, Šartovcu –FUŠ, Ilovi –FUI i tradicionalna i popularna zabava u Kutinskom selu –FUKS.

 

Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini

- travanj

Tradicionalna promidžbeno-ekološka akcija koja okuplja više od 1500 biciklista iz svih krajeva zemlje, ali i susjednih zemalja. Rekreativna vožnja po zadanim rutama i programom na cilju koji obuhvaća: ugostiteljsku ponudu, glazbene nastupe, tradicijske igre i prigodne sportske aktivnosti, organizirane ekstremne vožnje, izlagače na štandovima, rekreativno jahanje i dr. Svim sudionicima nudi izvrsno druženje, opušteno i bez stresa, rekreirajući se u prirodi prelijepe Moslavine, a svake godine odabiru se druge rute vožnje.

Festival vina - MoslaVina Kutina

- svibanj

Kraj svibnja u Kutini rezerviran je za atraktivne eno gastronomske i zabavne sadržaje. Na Festivalu vina predstavljaju se najveći moslavački vinari, ali i njihovi gosti iz domaćih vinskih regija i susjednih zemalja. Posjetitelji mogu uživati u posebnom programu vinskih radionica, gastronomskim prezentacijama, glazbenim nastupima i brojnim drugim sadržajima. Festival vina razvio se iz tradicionalne Izložbe vina hrvatske i vina izvornih sorti, a nakon više lokacija i koncepata postaje značajna turistička manifestacija u organizaciji Turističke zajednice grada Kutine, Udruge vinogradara i voćara Moslavine „Lujo Miklaužić“ Kutina i partnerstvu s PO Škrlet.

Manifestacija promovira i predstavlja Moslavačku vinsku cestu, a kroz ocjenjivanje i ostala vina Hrvatske. Svojim sadržajima privlači sve više posjetitelja i interes medija. Festival posebno brendirajući izvornu sortu škrlet i afirmirajući Moslavinu kao turističku destinaciju, uzdiže je do prepoznatljivosti vinske regije.

https://festivalvina-kutina.hr/ 

Kutinsko ljeto

lipanj-rujan

Manifestacija u svom programu obuhvaća brojne sadržaje za sve uzraste: koncerte, predstave, sportska događanja, dječje sadržaje, izložbe i mnoge druge, a održavaju se na brojnim lokacijama u gradu. Glavni pokrovitelj je Grad Kutina, a manifestacijom koordinira TZG Kutine. Brojna događanja organiziraju ustanove i udruge s područja grada Kutine. 

Repušnički susreti u Lonjskom polju

- lipanj

Tradicionalna cjelodnevna etno manifestacija koja sadrži bogat kulturno – umjetnički program, ugostiteljsku ponudu i druge zabavne sadržaje koji se sastoje od rekreativnog jahanja, etnografske izložbe, izložbe likovnih radova, sportskih igara, izlagača i prikaza starih zanata. Program se održava u Parku prirode Lonjsko polje, Prijamni centar Repušnica.

Petrovo slavlje kutinsko

- lipanj

Tradicionalno obilježavanje obrtništva u Kutini uz bogat program koji obuhvaća: prezentacije starih zanata, brojne štandove izlagača, podjelu fiša ili gulaša, brojne izložbe, radionice, animatore, dječju predstavu, rekreativno jahanje, brojne druge aktivnosti i glazbeni program. Ovo je jedna od omiljenih i posjećenijih manifestacija u Kutini.


Zimska čarolija u Kutini

- prosinac/siječanj

Manifestacija se održava kroz prosinac i siječanj, a uključuje klizalište, Božićni sajam, Dječji i Gradski Doček Nove godine. Program obuhvaća brojne sadržaje poput: dječje animacije, predstava, glazbenog programa, vožnje vlakićem i kočijom, kućicu Djeda Božićnjaka i dr., uz ugostiteljsku ponudu.


Fašnik u Kutini - FUK

Fašnik Kutina

Dan planeta Zemlje

Dan planeta zemlje

MoslaVINA

MoslaVINA

Kutinsko ljeto

Kutinsko ljeto

Repušnički susreti

Repušnički susreti

Petrovo slavlje kutinsko

Petrovo-slavlje kutinsko

Zlatna dunja

Zlatna dunja

Cvjetni bal

Cvjetni bal