Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
27. rujna 2021.
Logo

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KUTINE | +385 (0)44 681 004, e-mail: info@turizam-kutina.hr

Menu
Kalendar

Kalendar događanja

Europski tjedan mobilnosti - Kutina 2021.
Start Date/Time:
16. rujna 2021. 0:30
Recurring Event:
One time event
Importance:
Normal Priority
Description:


Od 16. rujna do 22. rujna obilježava se Europski tjedan mobilnosti i u Gradu Kutini.


Europski tjedan mobilnosti ove godine slavi svojih 20 godina održavanja, a Grad Kutina obilježava 13 godina sudjelovanja u ovoj hvalevrijednoj inicijativi. Ovogodišnja tema Europskog tjedna mobilnosti je „Održiva mobilnost za zdraviji život“. Odabir ove teme nadovezuje se na nevolje koje su pogodile Europu i svijet zbog pandemije uzrokovane bolešću COVID-19. Upravo zbog toga, ovogodišnja inicijativa će se održati pod sloganom „Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!“, jer osim poboljšanja zdravlja ljudi, vožnja bicikla i pješačenje također su korisni za očuvanje mentalnog zdravlja, odnosno vježbanje pješačenjem ili vožnjom bicikla ubrzava krvotok, oslobađa endorfine i smanjuje opću razinu stresa.


Grad Kutina se i ove godine uključio u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti. U suradnji s Turističkom zajednicom grada Kutine, Biciklističkim klubom Kutina, Planinarskim društvom Yeti, te Dječjim vrtićem Kutina će pripremiti nekoliko događanja na području grada.


U petak, 17. rujna s početkom u 17:00 sati će se održati tradicionalni biciklistički i pješački obilazak grada Kutine. Biciklistički klub Kutina će vas povesti u otkrivanje neotkrivenog Lonjskog polja, dok će vas turistički vodič povesti u šetnju gradskim ulicama, usput otkrivajući manje poznate informacije o gradu u zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja. Start obilazaka je pokraj natpisa „Kutina“ na prostoru Trga dr. Franje Tuđmana.


Nakon što 17. rujna upoznamo urbani dio grada Kutine i okolno Lonjsko polje, 19. rujna (nedjelja) je dan za istražiti šumu oko gradskog bazena u Kutini, a za ugodno druženje putu do Izviđačkog doma Betlehem će biti zaduženo Planinarsko društvo „Yeti“ Kutina. Okupljanje sudionika je u 9:00 sati na ulazu na gradski bazen u Kutini.


Povodom Europskog dana bez automobila, koji se obilježava 22. rujna, ulica Trg kralja Tomislava će se u vremenu od 7:00 – 17:00 sati zatvoriti za promet, te će postati mjesto druženja polaznika Dječjeg vrtića Kutina.


U vremenu održavanja akcije Turistička zajednica grada Kutine organizirat će i nagradnu igru u sklopu koje će nagraditi najhodača i najbiciklista. U vremenu od 16 – 22.9. prilikom hodanja ili vožnje biciklom, uključite vaše mobilne aplikacije za hodanje i bicikliranje i postanite najhodač ili najbiciklist EU tjedna mobilnosti u Kutini. Pobjednik je osoba koja će u navedenom vremenu imati najviše koraka (za hodače), te najviše prijeđenih kilometara (za bicikliste). Više o nagradnoj igri možete saznati u facebook događaju pod nazivom „Europski tjedan mobilnosti – Kutina 2021.“ ili Internet stranici Turističke zajednice grada Kutine.


Neka vas ovaj tjedan potakne na korištenje svih naših biciklističkih ruta, pješačkih i poučnih staza. Neka vas one odvedu do znamenitosti grada ili do otkrića nekih novih manje poznatih dijelova Kutine i okolice. 

 

Owned by Turizam info On 13. rujna 2021.