Grahijada Gastro Rock Festival
Start Date/Time:
8. lipnja 2019. 9:00
End Date/Time:
8. lipnja 2019. 22:00
Recurring Event:
One time event
Importance:
Normal Priority
Description:


Grahijada festival, neobično je zbivanje koje se bazira na tri glavna segmenta, natjecanje u kuhanju graha iz kotlića, dobru zabavu i koncert rock glazbe. Festival se održava u sjajnom ambijentu podno Moslavačke gore u kutinskom prigradskom naselju Katoličke Čaire, 9 km, sjeverno od središta Kutine!

Ovaj, nesvakidašnji, gastronomsko zabavni događaj, ima sve elemente malenoga woodstocka, organiziran je prvi puta 2010-te godine spontano, isključivo putem društvene mreže facebook, bez ikakvih sredstava i privukao je više od 250 posjetitelja. S godinama je počeo rasti! Uz DJ-a i rock pop hitove 80-tih, posljednje dvije godine tu je rock koncert na otvorenom u neponovljivom ambijentu podno brežuljaka Regionalnog parka prirode Moslavačka gora!

Natjecanje je koncipirano na jednostavnoj, ali revolucionarnoj ideji, da natjecatelji kuhaju grah sa svojim sastojcima i po svojim recepturama, te nema tzv “kotizacije”!

Redovito se održava i zabavni i šaljivi izbor Mistera, odnosno Miss. Grahijade, na kojemu sudjeluju gosti festivala, i kao natjecatelji, a između publike se odabire žiri!!!

Ovaj događaj svakako je vrijedno posjetiti i opustiti se jedan čitav dan! Od prošle godine Grahijada FEST održava se zbog želje publike SUBOTOM, a ranije se održavao prvu nedjelju u lipnju!

Više informacija na sljedećoj poveznici: https://www.facebook.com/events/1009999989194282/


Owned by Turizam info On 10. travnja 2019.