Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
25. svibnja 2022.
Logo

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KUTINE | +385 (0)44 681 004, e-mail: info@turizam-kutina.hr

Menu
Aktivnosti

Vrijeme

Nadolazeći događaji

Kutina i Moslavina

O Kutini i Moslavini

Javni poziv ugostiteljima - Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini 2022. 30.3.2022. - Novosti

Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini 2022.

U organizaciji Turističke zajednice grada Kutine 23. i 24. travnja 2022. održat će se rekreativno - zabavna manifestacija pod nazivom Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini. To je jedna od najvećih (rekreativnih) biciklijada u Hrvatskoj koja nudi izvrsno druženje i ugodnu vožnju okolicom Kutine, razvija cikloturističku ponudu regije, te promovira i potiče upotrebu bicikla kao prijevoznog sredstva, a za sudionike organiziramo dužu i kraću rutu.

Program prvog dana biciklijade, 23. travnja, sastoji se od rekreativne vožnje po zadanoj ruti koja prolazi pored zanimljivih primjera građevinske baštine, vinskim cestama i drugim zanimljivim atrakcijama, te druženja na prostoru cilja događanja – jezero Bajer. Svim posjetiteljima ponuđene su dvije rute vožnje, duža za iskusnije bicikliste te kraća obiteljska ruta. Polazak će biti s glavnog gradskog trga u Kutini Trg dr. Franje Tuđmana, a na zajedničkom cilju na jezeru Bajer, sudionike biciklijade očekuje ugostiteljska ponuda, brojne tradicijske i sportske igre uz DJ-a.

Program drugog dana biciklijade, 24. travnja, sastoji se od ekstremne rute na Moslavačku goru, a organiziran je i Planinarski pohod na Moslavačku goru. Zajedničko okupljanje će biti na najvišem vrhu Moslavačke gore – vrh Humka, gdje sudionike biciklijade i planinarskog pohoda očekuje ugostiteljska ponuda i zajedničko druženje.

Svake godine se mijenja ruta biciklijade, te se time promovira ne samo Kutina, već i ostatak Moslavine. Rute prolaze pokraj zaštićenih prirodnih i kulturnih baština, čime se predstavlja i popularizira Moslavina kao turistička destinacija sa svim svojim prirodnim resursima. Ova promidžbeno ekološka manifestacija potiče na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva, s ciljem očuvanja okoliša i našeg planeta.

 
Povratak na aktivnosti