Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
7. veljače 2023.
Logo

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KUTINE | +385 (0)44 681 004, e-mail: info@turizam-kutina.hr

Menu
Aktivnosti

Vrijeme

Nadolazeći događaji

Kutina i Moslavina

O Kutini i Moslavini

Poziv izlagačima - Petrovo slavlje kutinsko 2022. 7.6.2022. - Novosti

Turistička zajednica grada Kutine poziva Vas ukoliko imate interes za sudjelovanje sa svojim proizvodima na manifestaciji Petrovo - slavlje kutinsko koje će se ove godine održavati 1. i 2. srpnja u vremenu od 18.00 do 3.00 sata na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini, a obuhvatit će: sajamski dio (izlagače na štandovima), animatore i dječji program, izložbe i brojne druge zanimljivosti. Petrovo je manifestacija kojom se obilježava obrtništvo, povratak tradiciji iz 1837. godine kada je Kutina dobila status trgovišta i uz Petrovo pravo sajmovanja. Ovogodišnji sajam bi trajao u vremenu od 18.00 do 23.00 sata. Naglasak stavljamo na tradicijske vrijednosti našega kraja, tj. izlagače koji sami izrađuju tradicijske predmete i proizvode.

Program prvog dana (1. srpnja) rezerviran je za okuse i zvuke moslavačke tradicije u kojima će se svojom gastro ponudom i svojim glazbenim nastupima predstaviti Kulturno umjetnička društva s prostora Grada Kutine. Okuse i zvuke tradicije pratit će brojni izlagači na štandovima, prezentacija starih zanata te izložba i prezentacija tradicijsko – ribolovnog alata. Istovremeno će se u parku kestenova odvijati Ljetna razbibriga za najmlađe. Završnicu prvog dana Petrova slavlja kutinskog obilježit će zajedničko kolo folklornih društava i posjetitelja događanja, te koncert tamburaškog sastava Gazde.

Program drugog dana (2. srpnja) otvorit će pješački i biciklistički obilasci grada Kutine. Uz već tradicionalnu podjelu gulaša, posjetitelji će moći uživati u nastupima zborova, mažoretkinja, puhačkih orkestara, predstavama za djecu, uličnoj animaciji, dok će završnicu obogatiti glazbeni nastup Luke Nižetića.

 

Uvjeti izlaganja:

izlagač obavezno mora imati neku pravnu osobnost ili registriranu djelatnost (udruga, obrt, zadruga, poduzeće, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo...)

izlaganje se ne naplaćuje

 

U prilogu poziva možete preuzeti Prijavnicu za izlaganje na Petrovu 2022. Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije možete kontaktirati TZG Kutine na tel: 044 681 004, mob:  099 389 1181 ili e-mail: marketing@turizam-kutina.hr

 

ROK ZA PRIJAVU: 17.6.2021.Broj prostora za izlaganje je ograničen, te će se redoslijed biranja lokacije Vašeg štanda popunjavati sukladno redoslijedu zaprimljenih Prijavnica, stoga Vas molimo da što prije vratite popunjene i ovjerene Prijavnice kako bismo Vam mogli osigurati prostor za izlaganje.

Prijavnicu preuzmite ovdje: 
Prijavnica za izlagače - Petrovo slavlje kutinsko 2022.


 
Povratak na aktivnosti