Lonjsko polje

Park prirode Lonjsko polje jedno je od najvećih zaštićenih močvarnih područja, ne samo u Republici Hrvatskoj, već i u cijelom dunavskom porječju.
Očuvana bioraznolikost staništa te samog krajobraza Lonjskog polja, u kombinaciji sa poplavnim travnjacima, pogoduje rastu značajnog broja biljaka,
te služi kao stanište za velik broj životinjskih vrsta.

Posebno je važno stanište za ptice, a jedini je živući primjer tradicionalnog stočarstva u Europi. Najznačajniji ekološki element u Parku prirode Lonjsko polje
su poplave koje se mogu dogoditi u bilo koje doba godine, gdje Lonjsko polje služi kao sustav obrane od poplava – retencija.

Posjetiteljski centar Repušnica – moslavačka vrata u Park prirode Lonjsko polje: mjesto gdje se isprepliću pogledi na močvarno carstvo Lonjskog polja s jedne strane i rajska ljepota obronaka vinorodne Moslavačke gore s druge strane.

Kako doći:
– autocesta – izlaz Kutina, smjer Repušnica (centar Kutine – Posjetiteljski centar = 6 km)
– od Kutine do Repušnice izgrađena je biciklističko-pješačka staza.

PC Repušnica nudi brojne sadržaje: vođene obilaske unutar parka prirode, mogućnost vožnje kanuima ili čamcima, suvenirnicu, najam bicikla, brojne staze (pješačke, konjičke, biciklističke, vodene), prikaze tradicionalnog ribolova, predstavljanje kulturne i tradicijske baštine i sl. U blizini centra nalaze se i smještajno-ugostiteljski objekti. Uključite sve perspektive i posjetite neke malo dostupne krajolike.

Posjetiteljima PP Lonjsko polje s područja grada Kutine omogućen je besplatan ulaz u park prirode, uz prethodno preuzimanje akreditacije u prijamnom centru Repušnica. Ostala ponuda naplaćuje se sukladno cjeniku: korištenje roštilja, najam bicikala, vožnja čamcima, stručno vođenje i dr.

Javna ustanova PP Lonjsko polje
Krapje 30, 44325 Krapje
Telefon: 044 672 080, 044 611 190
E-mail: info@pp-lonjsko-polje.hr
Web: www.pp-lonjsko-polje.hr

Skip to content